100% Natural Feel

100% YOU.

NT rackets zijn met een unieke techniek rondom racket, grip(demping), snaar en de wijze van bespannen zonder meer baanbrekend. NT levert maximum Comfort en Performance. Bekijk hieronder onze innoverende Natural Tennis rackettechnologie en hier die van Force. Heb je dan nog een vraag? Neem dan contact met ons op.


Idee
Techniek
Design
100% Dunlop 100% You

Japanese High Modulus Carbon  

Maximale performance.

Vanaf de 2018 NT modellen maken wij gebruik van de R&D know-how van onze nieuwe Japanse eigenaar, de SRI Group. In deze rackets verwerken wij Japanese High Modulus Carbon. Japanese High Modulus Carbon is wereldwijd de absolute premium kwaliteit. Als gevolg daarvan hebben onze 2018 NT Modellen een maximale performance en speelbaarheid.
 

NT Techniek

NT Weave

NT Whipe  

Hogere balversnelling met constante vlucht

Extra flexibiliteitszones in het racketframe boven de grip zorgen voor extra grip op de bal. De bal wordt in de sweetspot als het ware gepakt en krijgt een extra versnelling.
 


NT Core Sorb  

Extra comfort en controle.

Door een zeer speciale fibre constructie in het hart van het racket hebben wij daar extra dempend (Sorb) in het carbon kunnen integreren. Daardoor worden vibraties van het racket reeds op deze plek opgenomen. Het gevolg? Extra comfort en extra controle.
 

NT Techniek

NT Weave

NT Weave

Nog meer Comfort en Performance.

De nieuwe NT Weave technologie biedt nog meer speelcomfort. De NT Weave Technologie beschikt over een speciaal multi-directionaal geweven carbonvezel gecombineerd met koperdraad die verwerkt is in het frame. Hierdoor harmonieert de nieuwe NT Weave technologie perfect met de bestaande Copper Wire Technologie in de grip, om negatieve trillingen te filteren en het speelcomfort te verhogen.
 


Core Badge Technologie

Nog betere demping.

De Dunlop REV NT TOUR en REV NT 7.0 hebben de innovatieve en unieke Copper Wire Construction. Deze modellen hebben nu ook de nieuwe Copper Core Badge-technologie waarbij de koperdraad tot in de butcap loopt en ook eindigt met een koepren butcap. Dit zorgt voor een nog betere demping van het racket. De Copper Wire Construction als geheel zorgt voor een maximum aan comfort, demping en controle.
 

NT Techniek

NT Techniek

Copper Wire

Maximum Comfort en Performance.

Alle NT rackets hebben exclusief de unieke Copper Wire Construction. Dit is een speciaal voor NT rackets ontwikkeld systeem, waarbij een koperdraad in de gripconstructie verwerkt is. Deze koperdraad loopt van het blad van het racket tot in de einddop. Over de hele lengte van de grip ligt de koperdraad in een siliconenbed en eindigt bij de einddop in een siliconen 'bubble'. Trillingen van het racketblad (bij balimpact) worden via de koperdraad (Copper Wire Construction) naar de siliconen 'bubble' in de einddop geleid en daar geabsorbeerd. Het gevolg? Maximaal comfort en extra performance. De racketbeams (frames) van NT zijn technisch afgeleid van Force. Kijk voor nadere uitleg onder Force.
 


Copper Layer Grips

Antibacterieel.

NT grips zijn er als replacement (vervangings) grip of flinterdunne overgrip (in dat geval over de basisgrip heen gewikkeld). Alle NT grips hebben verschillende lagen met elkaar versterkende eigenschappen. Als onderste laag is er bij alle replacement grips een copper layer. De grips zijn uiterst sterk en slijtvast. De verschillende lagen zorgen voor hoge vochtabsorptie, trillingsdemping en extra comfort. Uniek is bij de replacement grips de onderste copper layer. Deze zorgt voor extra demping maar werkt ook antibacterieel. De bovenste laag van de grips is extra stroef/anti-slip uitgevoerd. De grips zijn er in de kleuren zwart, wit en fluo geel.
 

NT Techniek

NT Techniek

NT Snaren

Speciale Coating.

NT snaren zijn speciaal voor de NT rackets ontwikkeld. Een speciale coating zorgt ervoor, dat de NT snaren in het bespannen NT racket de eerste 12 speeluren helemaal niet verschuiven en daarna lange tijd hun premium eigenschap behouden. De meest gebruikte NT snaren zijn hybride snaren. De lengtesnaar is dan een zwarte, zevenhoekige zeer robuuste premium polyester snaar met hoge wrijvingssterkte voor extra spin. De breedtesnaar is een gele, bi-elastische premium polyester snaar, die zorgt voor touch en extra levensduur. Het bespannen van NT Revolution rackets (met het unieke S-M-F bespansysteem) wordt verzorgd door gecertificeerde NT-bespanners..
 


NT bespansysteem

S-M-F

Speciaal voor de Natural Tennis range heeft Dunlop i.s.m. Frank Messerer een geheel nieuw bespansysteem ontwikkeld. Niet alleen met nieuwe snaren, maar ook met een nieuwe manier van bespannen. Dit nieuwe S-M-F bespansysteem is helemaal aangepast aan swingstyle en speelniveau en wat een speler van zijn racket verwacht. Frank Messerer is tennis- en bespanexpert en heeft zijn sporen in het ATP circuit verdiend. Alleen door Frank Messerer/Dunlop opgeleide en gecertificeerde bespanners mogen dit systeem gebruiken. Voor ieder speelniveau zijn er drie verschillende bespanschema's met oplopende eigenschappen. Het resultaat? De perfecte bespanning voor ieder speelniveau. Kijk voor nadere uitleg onder NT bespansysteem.
 

NT bespansysteem

NT Performance

NT 95/97/98 Serie

De rackets in deze serie (R-Sport, NT Tour en NT 3.0) zorgen voor maximale controle waarbij de power vanaf het 95 model geleidelijk aan oploopt. Het Copper Wire systeem is in alle rackets ingebouwd en zorgt voor maximaal comfort.

NT 100/105 Serie

De rackets in deze serie (NT 5.0 en NT 6.0) hebben een fantastische mix van controle en power waarbij ook hier de power vanaf het 100 model geleidelijk aan oploopt. Het Copper Wire systeem is ook hier in alle rackets ingebouwd en zorgt voor maximaal comfort. De NT 6.0 was winnaar in de 2014 praktijktest van het Duitse Tennis Magazine.

NT 110

Dit racket (NT 7.0) heeft de meeste power van alle NT modellen. Het Copper Wire systeem is ook hier in dit model ingebouwd en zorgt voor maximaal comfort.


Baanbrekende Rackettechnologie


Aero Profile

Scherper en smaller bladprofiel waardoor het racket met maximale snelheid door de lucht snijdt en (type afhankelijk) maximale power genereert.

Aero Skin

Ribbeltextuur in lijn met de luchtstroom. Vermindert de luchtstroom over het oppervlak. Vermindert luchtturbulentie. Voor extra versnelling, dus extra power.

Flight Geometry

Vernieuwde pentagonale shaft voor multidirectionele aerodynamica (snelheid). Naast extra racketversnelling zorgt de pentagonale vorm voor extra stabiliteit.


SR-X Trillingsdemping

De trillingsdemping van de SR-X grip is fenomenaal. Nooit eerder werd een racket met zo'n futuristisch dempingssysteem voorzien. 35% meer demping als PU.

Glide Polymer

MOS2 mineralen zorgen voor 27% minder wrijving tussen grommets (tubings) en snaar. Dat geeft extra power. Het zorgt ook voor een 40% langere levensduur van de tubings.

Aero Boost

Een revolutionair naadloos grommet (tubing) systeem. Omdat het systeem als een elastische brug werkt verhoogt het bij impact het balgevoel en geeft extra spin.


Parallel Strung

De bumpers met de tubings staan kaarsrecht in parallelvorm op de snaren. Dit zorgt voor een maximale sweetspot en daardoor meer power, spin en gevoel.

Hyper Flare

Aan de onderkant van het racket (bij de einddop) is de gripuitloop 30% wijder gemaakt. Dit geeft extra gevoel en stabiliteit in de hand met ook al extra power en touch.

3D Premium Graphite

Drie directionaal geweven premium Graphite, absorbeert schokken bij balimpact reeds in het frame. Tot 10% meer schokdemping voor extra controle en extra gevoel.