100% Force

Power never felt so good!

Nooit eerder was er zo'n perfecte racketkeuze voor ieder speelniveau. Nooit eerder leverden rackets in iedere performancecategorie en voor ieder speelniveau zo veel power met zoveel gevoel. Bekijk hieronder onze
innoverende Force racket technologie en hier van NT. Heb je dan nog een vraag? Neem dan contact met ons op.


Idee
Techniek
Design
100% Dunlop 100% You

Force vs Precision

Het verschil tussen beide systemen in vogelvlucht.

Techtalk
Kijk voor meer details onder de betreffende racketspecs.


Force Techniek

Power never felt so good!

Power en gevoel.

Alle in de Force serie toegepaste technieken zijn speciaal voor de Force rackets ontwikkeld. Het doel? Hogere snelheid van het racket en daarmee meer balversnelling en extra power. En dat alles met maximale trillingsdemping. Bij het frame springen dan de bijzondere technieken in het oog van Aeroprofile, Aeroskin en Flight Geometry. Dit hebben wij aangevuld met verschillende technieken rondom de snaar en bespanning, zoals Aeroboost, Glide Polymer en Parallel Strung. En als puntje op de i van trillingsdemping hebben wij de gloednieuwe SR-X grip ontwikkeld. SR-X is (naast de Copper Wire grip van NT) de meest futuristische en effectieve Shock Reduction grip van dit moment (zie alle detailinformatie hieronder). Nooit eerder werd Power en Shock Reduction in een racket zo mooi bij elkaar gebracht als nu door Dunlop. Daar waar Aeroprofile en Aeroskin voor extra snelheid en power zorgen, zorgt de SR-X grip voor extra absorbtie van trillingen die bij balimpact ontstaan en geeft daarmee extra touch en feel.
 


Aeroprofile Techniek

Voor extra snelheid.

Alle Force rackets hebben exclusief de Dunlop Aeroprofile beam constructie. Met Aeroprofile wijkt Dunlop af van de gangbare (vierkante) box constructie van frames. Als voorbeeld diende de aerodynamika in de luchtvaartindustrie. Het resultaat: luchtweerstand (bij het uithalen en slaan) wordt tot een absoluut minimum beperkt. Met een Dunlop Forc Aeroprofile racket ben je sneller dan ooit tevoren (zie ook Aeroskin hieronder).
 

Force Techniek

Force Techniek

Aeroskin Techniek

Geeft nog meer snelheid.

De Aeroprofile constructie zorgt al voor enorme snelheid waarbij luchtweerstand tot een minimum wordt gereduceerd. Met Aeroskin als afwerking van het Aereoprofile frame zet Dunlop het puntje op de i. De Aeroskin afwerking is afgeleid van de huid van de (snelle) haai en verhoogt nog eens met ruim 35% de kruissnelheid door de lucht.
 


Nieuw ontwikkelde SR-X grip

Extra feel en touch.

De SR-X (Shock Reduction) grip is een technisch meesterwerk op zich. Nooit eerder werd zo'n futuristische techniek in een racketgrip toegepast (meestal loopt het grafiet van een racket door tot de einddop, als grip wordt dan een dun laagje PUR-schuim opgebracht waardoor alle trillingen bij balimpact direct naar de arm worden geleid wat al snel tot armproblemen kan leiden).
Dunlop kiest ook hier met SR-X voor innoverende en complexe techniek die uit drie lagen bestaat.
Laag 1: De kern van de SR-X grip bestaat uit twee massieve glasvezelbuisjes. Deze brengen de trilling die bij balimpact ontstaat over op enkele polymeer-ringen die over de glazvezelbuisjes heen liggen. Deze ringen halen de schadelijke trillingen eruit zodat alleen het echte balgevoel blijft bestaan.
Laag 2: Het geheel is dan met hoogwaardig versterkt polyurethaan geinjecteerd. Dit geeft extra demping van de trillingen tot 35%.
Laag 3: Over de hele constructie zijn sterke polycarbonaat schalen geplaatst die de kern beschermen en voor extra stabiliteit zorgen.
Het resultaat van dit alles? "Je voelt de bal en niet de impact".
 

Force Techniek

Force Performance

Force 98 Serie

De rackets in de 98 serie zijn uniek. Terwijl uit oude gewoonte de frames van rackets in deze klasse smal zijn met een (vierkant) box profiel, hebben wij met Dunlop gekozen voor een in dikte oplopend (tapered) aerodynamisch profiel. Dit geeft minimale luchtweerstand met sensationele snelheid en power.

Force 100 Serie

De rackets in de 100 serie hebben dezelfde aerodynamische DNA als de 98 serie. Ze hebben echter een groter blad, een iets dikkere tapered beam, daarmee een grotere sweetspot en als resultaat van dit alles: extra power. Het S-model geeft met 14x18 snaarpatroon nog meer spin en power.

Force 105

De rackets in de 100 serie hebben weer dezelfde aerodynamische DNA als de 100 serie. Ze hebben echter een nog iets groter blad, een nog iets dikkere tapered beam en daarmee een nog iets grotere sweetspot.
Als extra resultaat van dit alles: maximale power.


Baanbrekende Rackettechnologie


Aero Profile

Scherper en smaller bladprofiel waardoor het racket met maximale snelheid door de lucht snijdt en (type afhankelijk) maximale power genereert.

Aero Skin

Ribbeltextuur in lijn met de luchtstroom. Vermindert de luchtstroom over het oppervlak. Vermindert luchtturbulentie. Voor extra versnelling, dus extra power.

Flight Geometry

Vernieuwde pentagonale shaft voor multidirectionele aerodynamica (snelheid). Naast extra racketversnelling zorgt de pentagonale vorm voor extra stabiliteit.


SR-X Trillingsdemping

De trillingsdemping van de SR-X grip is fenomenaal. Nooit eerder werd een racket met zo'n futuristisch dempingssysteem voorzien. 35% meer demping als PU.

Glide Polymer

MOS2 mineralen zorgen voor 27% minder wrijving tussen grommets (tubings) en snaar. Dat geeft extra power. Het zorgt ook voor een 40% langere levensduur van de tubings.

Aero Boost

Een revolutionair naadloos grommet (tubing) systeem. Omdat het systeem als een elastische brug werkt verhoogt het bij impact het balgevoel en geeft extra spin.


Parallel Strung

De bumpers met de tubings staan kaarsrecht in parallelvorm op de snaren. Dit zorgt voor een maximale sweetspot en daardoor meer power, spin en gevoel.

Hyper Flare

Aan de onderkant van het racket (bij de einddop) is de gripuitloop 30% wijder gemaakt. Dit geeft extra gevoel en stabiliteit in de hand met ook al extra power en touch.

3D Premium Graphite

Drie directionaal geweven premium Graphite, absorbeert schokken bij balimpact reeds in het frame. Tot 10% meer schokdemping voor extra controle en extra gevoel.