Technologie _ _

Feel The Difference

01.

SPIN BOOST

made by Dunlop
Dunlop

SPIN REDEFINED by Dunlop SPIN REDEFINED

SPIN BOOST

Het huidige (zeer snelle) tennis vereist steeds meer SPIN. Meer SPIN bereik je gangbaar door de bal meer in de top van het racket te raken. Precies daar gaat het vaak fout. De meeste ballen worden te hoog of te laag in het racket geraakt. Weg punt, weg game en vaak vervelende blessures.
Onze ingenieurs en designers hebben een jaar lang intensief aan probleem en oplossing gewerkt. Wij ontwikkelden SPIN BOOST technologie.
Dynamische grommets geven in verschillende richtingen meer ruimte voor extra snaarbeweging bij balimpact. Dit geeft extra comfort, maar vooral extra controle op de balvlucht, extra bite, extra SPIN en hierdoor meer nauwkeurigheid. Dat geldt ook bij ballen die niet ideaal geraakt zijn.
Deze technologie combineerden wij met ons beproefde POWER GRID systeem en een vernieuwde SONIC CORE techniek. Het resultaat is SPIN innovatie op het hoogste niveau. Al onze Performance SX rackets zijn van SPIN BOOST voorzien.

Kies je SX Racket

SPIN BOOST SPIN BOOST

02.

POWER GRID

made by Dunlop
Dunlop

SPIN REDEFINED by Dunlop SPIN REDEFINED

POWER GRID

Blessures zijn het grootste probleem in het hedendaagse snelle tennis.
Om dit te voorkomen ontwikkelden onze ingenieurs POWER GRID StringTech. Kort gezegd is dat een variabele snaardichtheid.
In het centrum van het racket (sweet spot), daar waar de meeste ballen geraakt worden, hebben wij de ruimte tussen lengte- en breedtesnaren smaller gemaakt en daarbuiten juist ruimer. Met ons vernieuwende snarenpatroon hebben wij ook rekening gehouden met vaak iets hoger geraakte ballen. POWER GRID StringTech creëert op deze wijze simpelweg een 30% grotere sweet spot. Dit geeft een betere verdeling van krachten op het racket en bespanning en beperkt hierdoor de belasting van arm en schouder.
Samen met onze spraakmakende SPIN BOOST Grommets technologie resulteert dit in extra controle, extra power, extra comfort en extra SPIN.

Kies je SX Racket

POWER GRID POWER GRID

03.

SONIC CORE

made by Dunlop
Dunlop

SPIN REDEFINED by Dunlop SPIN REDEFINED

SONIC CORE

Onze ingenieurs onderzochten ook oorzaak, gevolg en oplossing van trillingen en vibraties in het racket bij balimpact. Voor dit doel ontwikkelden wij SONIC CORE.
Met SONIC CORE maken wij voor de SX Performance rackets exclusief gebruik van Infinergy foam made by BASF. Infinergy is s'werelds eerste E-TPU met een enorm dempend vermogen. In onze SX Performance rackets plaatsen wij Infinergy op 10 en 14 uur (zie afbeelding van CX racket links).
Infinergy geeft een sterke verbetering in demping en dus comfort van ons originele SONIC Core materiaal. SONIC CORE with Infinergy, made by BASF, dempt de balimpact en reduceert racketvibraties tot wel 37%.
Met SPIN BOOST, POWER GRID en SONIC CORE made with Infinergy by BASF beleef je een ongekend speelgevoel. Extra controle, extra power, extra comfort en extra SPIN. Het geeft je extra vertrouwen en plezier in je spel.


Kies je SX Racket

SONIC CORE SONIC Core

Experience _ _

01.

GA VOOR EXTRA SPIN

Kies Dunlop
Dunlop

SPIN REDEFINED by Dunlop

It's not about more SPIN, it's about more IN.

Welk SX Performance racket je ook kiest, je krijgt meer power, controle, comfort en vooral.... EXTRA SPIN.

Welk SX racket past het beste bij je?

1/ SX 300 Tour
Het zwaarste racket in de performance range, geschikt voor gevorderde spelers met een lange achterzwaai.
2/ SX 300
Een lichte variant van de SX 300 Tour, geschikt voor spelers met een gemiddeld tot lange achterzwaai.
3/ SX 300 LS
Perfect voor spelers die op zoek zijn naar een lichter racket, met veel power en spinvermogen.
4/ SX 300 Lite
Samen met de SX 600 het lichtste racket in de performance range, voor aanstormend (en jeugdig) talent.
5/ SX 600
Het enige racket binnen de SX range met een 105 sq.inch bladgrootte, geschikt voor spelers die op zoek zijn naar een grotere sweet spot in combiatie met veel spin.

Kies je SX Racket

Welk SX Racket past bij jou? SX Modellen

SX Series in beeld

Kies het type.


1/ SX 300 Tour // Details


2/ SX 300 // Details


3/ SX 300 LS // Details


4/ SX 300 Lite // Details


5/ SX 600 // Details


SPIN REDEFINED // Racket Collectie


02.

WIN WIN

by Dunlop
Dunlop

De keuze van de ATP ATP

Kies ook de beste bal

De Dunlop Fort Max TP is de meest verkochte tennisbal in Nederland en is ook de keuze van de KNLTB. Zoek je een betere bal? Die is er niet.

Maar we hebben wel vergelijkbare ballen:

° De Dunlop Fort TP All Court is de best verkochte bal in België en Luxembourg.
° De Dunlop Fort Tournament is de best verkochte bal in Duitsland.
° De Fort Clay Court is de officiële bal van onder andere de ATP Masters 1000 toernooien van MonteCarlo, Madrid en Rome.
° De Dunlop AO bal is vanaf 2019 voor tenminste vijf jaar de speelbal van de Australian Open.
° Vanaf 2020 is Dunlop de officiële bal van de 21 tournooien van de the ATP Tour, incl. Nitto ATP Tour Finals and Next Gen ATP Tour Finals.

Kies je bal

De keuze van de KNLTB SX performance serie

On Court

In een wedstrijd telt iedere slag, ieder punt.
Onze volledig nieuw ontwikkelde SX rackets met de innoverende SPIN BOOST technologie, POWER GRID en SONIC CORE, geven je extra power, extra controle, extra comfort maar vooral extra SPIN. Een SX Performance racket zorgt voor extra vertrouwen in je spel.

SX is dus niet zomaar meer SPIN. Het is meer IN.